» Да помогнем!
начало » Да помогнем!
сподели във  Facebook  Svejo.net 
Парите за лечението на Дарина са събрани
(02/11/07) Близките на  Дарина обявиха, че са събрали 618 000 лв. за лечението на детето, съобщи Би Ти Ви. 
3-годишната Дарина и майка й заминават другата седмица в Израел, където са готови да приемат детето за костно-мозъчната трансплантация. В момента се търси на донор за момиченцето. Дарина и майка и ще останат най-малко 6 месеца в Израел до пълното възстановяване на момиченцето
“Ние имахме много голям късмет с нашата кампания, не познавам друго дете, за което да са събрани толкова много пари за толкова кратко време, но хората просто помогнаха, подадоха ръка.”, каза майката на Дарина. Кампанията приключи в неделя с концерт във Варна. 
В случай на успешно излекуване на Дарина, останалите дарения в сметката й, ще бъдат преведени на други деца в нужда.
 

Писмото на Лора

Това е моят разказ и дано той се превърне в история, пълна със спечелени битки.

В рамките на два месеца, животът ни сблъска с един от най-страшните си образи. На 06 октомври 2006 г. сестричката ми Дари бе приета по спешност, поради висока температура, отпадналост и болки в ставите в университетска болница „Света Марина” гр. Варна. Редица предполагаеми диагнози ( остър пилонефрит, Австралийски синдром, реактивен артрит) постепенно се претопиха в съмнение за заболяване на кръвта. Многобройните пункции (проби от костния мозък в гръбначния стълб и тазобедрената става) сглобиха коварната картина и потвърдиха , че сестра ми страда от остра нелимфобластна левкемия-М5.

"Сама по себе си левкемията притежава много разновидности, но с общи симптоми. При това заболяване се установява усилено образуване на гранулоцити /левкоцити/ както в костния мозък, така и в черния дроб и далака. Характерно за болестта е 10-100-кратното увеличение на клетките от левкоцитно-гранулоцитния ред, както в костния мозък, така и в кръвта. В началото преобладават оплаквания от лесна умора, загуба на апетит, гадене, тежест в лявото подбедрие. Появяват се костни болки поради разрастване на костния мозък и усиленото кръвотворене. Болните отслабват до измършавяване поради повишена обмяна.”

В случая на Дарито, ракови клетки са се натрупали в кръвта и костния мозък.След консултация с медици, отговорът на всички беше един: „Вашата разновидност е много рядко срещан случай, който в 75% от случаите завършва трагично. И все пак има лечение.”

За жалост в България специалистите нямат богат опит. Като алтернативен вариант остават клиниките в чужбина.- Франция, Израел, Германия.

В момента на Дарито е назначен курс – химиотерапия. У дома на всички ни бяха обяснени последствията след подобно лечение. Не успяхме да се подготвим за ужаса, който се стовари след първия етап на химиотерапия. Неописуема е гледката през каква огромна метаморфоза е преминало тялото на това малко човече.

Кризата , в която се намираме аз и семейството ми, кошмарът , който изживяхме в дните на чакане , накараха в мен да пропищи онази част от съзнанието ми, която събра сили и пое инициативата да нададе горещ зов за помощ :

Искам да купя живота на сестра ми!
Моля, помогнете !

Лора

 Чекове и money orders може да изпратите в Българското Посолство във Вашингтон

Embassy of the Republic of Bulgaria
1621 22nd Str. NW
Washington, D.C. 20008

 Банкова сметка:

Darina Rosenova Pencheva
PROCREDIT BANK (Central Branch)
CITY OF VARNA
1 GENERAL KOLEV STREET
TEL. +359 52 687 878
BIC: PRCBBGSF
BGN: BG83 PRCB 9230 2013 9512 15
EUR: BG06 PRCB 9230 2413 9512 10

http://www.save-darina.org

Коментирай

ТЕКСТ:
ИМЕ:
E-MAIL:
ВЪВЕДЕТЕ КОДА:
     


 
реклама
 
ПРАВОСЛАВЕН
КАЛЕНДАР
12/19/2017
Игнат, Огнян,Огняна
12/23/2017
Евгени, Евгения, Бистра, Божин, Божана
12/24/2017
Младен, Радомир, Радослав, Радостин, Ростислав, Христо, Христина
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!
 
  Форум  
   
реклама
» ПОСЛЕДНИ СНИМКИ » ОЩЕ НОВИНИ
СНИМКИ ОТ ГОЛЕМИЯ BG КОНЦЕРТ НА МАЯ НА 11 ФЕВРУАРИ 2012
реклама
 
 
Условия за ползване | Всички права запазени © 2009 JD Omnimedia L.L.C.   RSS news